Kentsel Sorumluluk ve Hakça Paylaşım Felsefesi…

  • Ana Sayfa
  • Kentsel Sorumluluk ve Hakça Paylaşım Felsefesi…

Geçtiğimiz hafta, Karşıyaka Belediye Başkanı Doktor, Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Cemil Tugay’ı ziyaret ederek “Kentsel Hizmet” anlayışını ve “geleceğe doğru Karşıyaka Vizyonu”nu kendisinden dinleme olanağını buldum.

Karşıyaka Belediye Başkanı Dr.Cemil Tugay’ın “önyargı”dan uzak, halkla iletişim kanallarını açık tutan, işbirliğini ve dayanışmayı önceleyen, insanların yaşadığı kenti sahiplenme duygusuna önem veren ve “Kentsel sorumluluğun” da “hakça” paylaşılmasını isteyen bir “yönetim anlayışı”nı temsil ettiğini gördüm.

Karşıyaka Belediye Başkanı Dr.Cemil Tugay; ülkesini ve insanları seviyor, ülkemizin güzelliğine ve insanlarımızın da “iyi insan” olduklarına inanıyor.

Bu arada; insanları iyilikten uzaklaştıran temel nedenin yürürlükte olan “sistemin kusurları”nda arayan Karşıyaka Belediye Başkanı Dr.Cemil Tugay; “sistemin kusurlarından arındırılması halinde güçlü ve çağdaş bir ülkede yaşayacağımızı öngördüğünü” söylüyor.

Karşıyaka Belediye Başkanı Dr.Cemil Tugay; “çocuklarımızın ve gençlerimizin güzel bir geleceğe doğru bilinçlendirilmesi için kendisi de “birey” olarak sorumluluk üstlenip çalışmalarını bu noktaya odaklandırdığını vurguluyor, Belediye Başkanı olmak isteğini de bu ideale bağlıyor.”

Öte yandan; aynı zamanda kendisi de bir hekim olan Karşıyaka Belediye Başkanı Dr.Cemil Tugay; insan ve toplum sağlığını önceleyen projeleri olduğunu özellikle vurguluyor.

Ayrıca; kültür, müzeler, kütüphaneler ve girişimci gençlerin önünü açacak projeler, GENÇLİK MERKEZLERİ, TEKNOKENTLER Karşıyaka Belediye Başkanı Dr.Cemil Tugay’ın öncelikleri arasında.

Dr.Cemil Tugay; Karşıyaka Belediye Başkanı olarak, “gösterişli” projelere değil, insanların hayatını kolaylaştıracak sosyal projelere ağırlık veriyor, kentin temizliğini ve yeşil çevre dokusunu önceliyor.

Bir formül etrafında özetleyecek olursam; Karşıyaka Belediye Başkanı Dr.Cemil Tugay; “ben merkezli” olmayan, eşitlikçi; hakça paylaşımcı, saydam, sorumluluk üstlenen, mütevazi ve aynı zamanda da yenilikçi bir kişiliğe sahip.

KENTSEL DÖNÜŞÜM VE EGE KOOP

Karşıyaka Belediye Başkanı Dr.Cemil Tugay; Kentsel Dönüşüm Müdürlüğünü kuran ve Büyükşehir Belediyesi Kentsel Dönüşüm Daire Başkanlığı’yla koordineli bir çalışma yürüten ilk ilçe Belediye Başkanı olma özelliğini taşıyor.

Bu bağlamda; görüşmemiz sırasında, EGE KOOP’u çok yakından izlediğini, zor koşullarda ürettiği projeleri değerli bulduğunu, Karşıyaka Belediyesi olarak EGE KOOPla yakın işbirliği yapmak istediğini söyleyen Dr.Cemil Tugay, EGE KOOP’un kentsel vizyonunun ve deneyimlerinin aktarılması amacıyla Karşıyaka Belediyesi’nin teknik ekibiyle “ortak toplantı” önerisinde bulundu.

EGE KOOP olarak biz de insan, çevre ve toplum odaklı “Kentsel yenileme” projelerinde Karşıyaka Belediyesi’yle deneyimlerimizi paylaşmaya, İzmir’in aldığı göçler, sosyal yetersizlikler, ekonomik nedenler ve özellikle de deprem odaklı afetler sebebi ile dönüşüme ihtiyaç duyulduğu bu çerçevede işbirliğine hazır olduğumuzu söyledim.

BAŞKAN TUGAY’IN GÜNDEMİNDE NELER VAR?

Karşıyaka Belediye Başkanı Dr.Cemil Tugay’ın gündemini oluşturan hizmetler ve tasarladığı projeler de ana hatlarıyla şöyledir:

  • Sağlık alanında Alzheimer evi, çocuk ağız ve diş sağlığı polikliniği ve sporcu sağlık merkezi gibi projeler…
  • Spor alanları, çim sahalar, yüzme havuzu, buz pateni pisti önümüzdeki dönemde hizmete girecek şekilde projelendirildi.
  • Kent müzesi,
  • Yaşlılar için bakım ve rehabilitasyon merkezi,
  • Tarımsal Kalkınma hareketi başlatılacak, sadece köylerde klasik tarım ve hayvancılık değil; arıcılık, aromatik ve tıbbi bitkiler üzerine tarımsal yapılanma, ayrıca; Yamanlar domatesini bölgesel ürün olarak işaretleyip tohumunu korumak ve daha fazla ekilmesini planlamak,
  • Ağaç dikmek, yeşil alan, park, bisiklet yolu gibi gerçekleştirilen sosyal ve çevre içerikli projeleri sürdürülebilir kılmak,
  • Karşıyaka Belediyesi’nin birincilik ödülüne layık görüldüğü cinsiyet eşitliğine ilişkin uygulamaları toplumun her kesiminde yaşam biçimine dönüştürmek.
  • İlk defa kurulan Kadın ve Aile Müdürlüğü’nün çalışmaları ve toplumun çekirdeğini oluşturan kadın ve ailenin güncel sorunlarını öncelikle çözüme kavuşturacak projeler.

Sonuç olarak: Karşıyaka Belediye Başkanı Dr.Cemil Tugay; kent yönetiminde saydamlık ve sorumluluğu hakça paylaşmayı, toplum ve insan sağlığını, kültür-sanatı, genç girişimciliği; çocuğu, kadını, çevre ve insanı önceleyen bir felsefeye sahip.

Ege Postası köşe yazısı link

http://www.egepostasi.com/yazar/baskan-tugay-in-kentsel-sorumluluk-ve-hakca-paylasim-felsefesi-/113039