İZSİAD farkındalığıyla toplumcu projelerde hep öncü…

  • Ana Sayfa
  • İZSİAD farkındalığıyla toplumcu projelerde hep öncü…

Demokrasilerde sivil toplum örgütleri bir yandan demokrasiye “etkinlik” ve “kalite” kazandırırken diğer yandan da; ürettiği toplumcu projelerle “sosyal dayanışma”ya katkı sağlamaktadırlar.

Demokrasi; sadece “seçimler”le değil; toplumların “örgütlenme” düzeyiyle ve “katılım” seviyesiyle  “anlam” kazanmaktadır.

Bu bağlamda; 20 Ocak 1992’de kurulan, her iş kolundan İş İnsanının ve benim de üyesi olmaktan heyecan ve mutluluk duyduğum İZSİAD’ın  300 üyesi ve her gün artan üye sayısıyla 2013’den bu yana Başkanlığını Sanayici, İş İnsanı Hasan KÜÇÜKKURT’un yürüttüğü İzmir Sanayici ve İş İnsanları Derneği (İZSİAD); katılımcı demokrasi ve toplumcu projelerin üretiminde “öncü” konumda olan bir sivil toplum örgütüdür.

20’nin üzerinde işkolundan üyesi bulunan İZSİAD; ekonomi, insan, yaşam, çevre ve toplum odaklı etkinliklerde hep önde koşuyor.

İZSİAD; paylaşmayı, sosyal dayanışmayı, dezavantajlı kesimleri kucaklamayı, insan ve toplum odaklı sosyal projeleri önceliyor.

İZSİAD; özellikle pandemi ve İzmir deprem felaketi sürecinde oluşan “ekonomik hasar”ın insanların sofrasına ve günlük yaşamına etkisini bir ölçüde de olsa azaltıcı projeleri hazırlayıp uyguladı.

Diyebiliriz ki; Değerli Dostum Hasan KÜÇÜKKURT’un Başkanlığını yürüttüğü İZSİAD; uyguladığı dayanışmacı, paylaşmacı, çevre ve insan odaklı projelerle etkili, güçlü bir sivil toplum örgütü olduğunu kanıtlıyor.

Unutmayalım ki; sivil toplum örgütleri demokrasinin “hücre”lerini oluşturuyor.

Bu arada; İZSİAD’ın 19 yönetim kurulu üyesinden 6’sı kadın ve kadınlardan biri de Başkanvekili.

Bu da; İZSİAD’ın diğer sivil toplum örgütlerine kıyasla iş yaşamında ve yönetimde kadına verdiği önemi ve ağırlığı gösteriyor.

İZSİAD HERKESİME DOKUNUYOR…

Bilindiği gibi; bu eğitim ve öğretim yılında, pandeminin de etkisiyle konut kiralarının yüksek olması ve öğrenci yurdu kapasitesinin yetersizliği “yurt sorunu”nu “ağırlıklı” bir biçimde gündeme taşıdı.

  • İZSİAD; bu probleme kayıtsız kalmayarak ilk etapta 10 kız öğrenciye, her bir öğrenciye 19.000 TL olmak üzere toplamda 190.000 TL yurt ücreti ödedi.
  • Bornova’da mülkiyeti İZSİAD Başkanı Hasan Küçükkurt’a ait 3 katlı dayalı döşeli eve 12 kız öğrenciyi yerleştirdi.
  • Torbalı’da bir çiftlik evini 32 öğrenci kapasiteli kız öğrenci yurduna dönüştürdü.
  • Ayrıca; İZSİAD’ın önceki Başkanı, İş İnsanı Ayhan Baran Büyükşehir Belediyesi’nin tahsis edeceği arsa üzerinde kız öğrenci yurdu inşa ederek Büyükşehir Belediyesi’ne devredeceğini açıkladı.
  • Öte yandan; İZSİAD, Büyükşehir Belediyesi’nin Buca otoban kenarındaki 10 ortaklı mevcut bir arsaya imar vermesiyle içinde “Yaşlı Bakım Merkezi ve Gençlik Merkezi”de olan öğrenci yurdu yaparak Büyükşehir Belediyesi’ne devri konusunda anlaşmaya varıldığını açıkladı.
  • Bu arada; İZSİAD tarafından Şakran Cezaevindeki çocukların tahliye olduktan sonra hayata ve topluma kazandırılması için sosyal projeler uygulanıyor ve bu bağlamda çocukların giyecek ihtiyaçları karşılanıyor, Şehir Plancısı İZSİAD Yönetim Kurulu Üyesi Ali Talak cezaevinin futbol sahaları ve spor tesislerini yeniliyor. Ayrıca; tahliye olan çocuklarımıza İZSİAD Üyeleri işyerlerinde çalıştırmak üzere iş imkanı sağlıyor.
  • İZSİAD ve Yaşar Üniversitesi’nin sanayi –üniversite işbirliği projesi.
  • Dikili Topraksız Tarım Projesi.
  • Kooperatifçiliğin geliştirilmesi, tarım ve hayvancılığın desteklenmesi projesi.
  • Akıllı şehir projeleri.
  • Öte yandan; Pandemi sürecinde ihtiyaç sahibi ailelere gıda yardımı ve nakdi destekler.
  • Borcunu ödeyemeyen dar gelirli yoksul vatandaşlarımızın bakkallardaki borç defterlerinin yakılması projesi.
  • 30 Ekim 2020 İzmir depreminde ayni ve nakdi yardımların dışında “İZSİAD BİR KİRA VE BİR YUVA, BİRLİKTEN İZMİR DOĞAR” ortak projesi .
  • Ayrıca; orman yangınlarında İZSİAD; 200 yangın tüpü ve 1 adet jeneratörle yangının söndürülmesine destek verdi.
  • Ege Orman Vakfı’yla işbirliği yaparak Alaçatı girişinde büyük bir “İZSİAD ORMANI” kuruldu.

Bilindiği gibi; demokrasinin hücrelerini oluşturan sivil toplum örgütlerini “sosyal katman”larla kaynaştıran en etkili araç, sosyal sorumluluk projeleridir.

Sosyal sorumluluk projelerini önceleyerek toplumsal katmanlarla dayanışma örneği sergilemesinden ötürü İZSİAD’ın değerli Başkanı Sayın Hasan Küçükkurt’u ve Yönetim Kurulunun seçkin üyelerini teşekkürlerimle yürekten kutluyorum.

Sonuç olarak: İZSİAD çok çalışıyor, ürettiği ve uyguladığı sosyal sorumluluk projeleriyle toplumla kaynaşıyor ve demokrasiye de “sosyal içerik” kazandırıyor.

Ege Postası köşe yazısı link

https://www.egepostasi.com/izsiad-farkindaligiyla-toplumcu-projelerde-hep-oncu-makale,113122.html