Başkan Soyer’in Hedefi; İzmir’i Dünya Kenti Yapmak…

  • Ana Sayfa
  • Başkan Soyer’in Hedefi; İzmir’i Dünya Kenti Yapmak…

Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer; Ahmet Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde düzenlediği “İzmir’de Başka Bir Hayat Mümkün” konulu 550 günlük uygulamalarını, ileriye dönük projelerini anlattığı sunumda, “İzmir’i Dünya Kenti yapmak” hedefini ve bu konudaki kararlılığının altını çizdi.

Başkan Soyer’in anlatımı; içeriğin görüntü, ses ve müzikle senkronize olduğu ilgi toplayan dinamik bir sunuma dönüştü.

Başkan Soyer’in “biz hepimiz birlikte varız ve birbirimize muhtacız” sözleri; birleştirici, bütünleştirici, dayanışmacı, kucaklayıcı ve kapsayıcı bir belediye “yönetimi anlayışı”nı yansıttı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, sunumunda bugüne kadar yaptıklarını, bundan sonra uygulayacağı projelerini; “geleceğe doğru İzmir hayali”ni; demokratik, katılımcı ve çoğulcu “toplumcu belediyecilik” felsefesiyle hayata geçireceğini konuşmasına serpiştirdi.

Kalkınmayı kırsaldan başlatmayı, istihdamı geliştirmeyi, eşitsizliği azaltmayı, doğa dostu projeleri uygulamayı önceleyeceğini anlatan Başkan Soyer; pandemideki örnek kriz yönetimi modelini, gerçekleştireceği altyapı yatırımlarını anlattı.

Bu arada; Başkan Soyer; kent ekonomisine katma değer sağlamak amacıyla “Başka Bir Tarım mümkün” vizyonunu “yerli tohum, ürünleri işlemek, kooperatifleşmek, katma değeri yükseltmek” temeline oturttu.

KADINLARA ÖNCELİK

Kadınların iş gücüne katılımına ve meslek edinmelerine öncelik verdiğini anlatan Başkan Tunç Soyer; “Kırsal Kalkınma projelerinde, Halkın Bakkalı, Üretici ve Semt Pazarlarında kadınların çalışmasına olanak sağladıklarını ve kadınlara istihdam garantili eğitim verildiğini” söyledi.

Öte yandan; Başkan Soyer, yağmur suyuyla pis suyu ayrıştıracağını ve körfezi temizleyeceğini anlatarak, “Konak’tan Karşıyaka’ya yüzeceğiz. Çocuklarımız, torunlarımız güle oynaya körfez’de yüzecek” şeklinde hayalini dillendirdi.

İzmir’i Kültür ve Sanat Kenti yapacaklarını güçlü ifadelerle anlatan Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer; “İzmir’de Sinema Müzesi kuruyoruz. Ülkemizin ilk opera binası olarak inşa edilen binayı İzmir’e kazandırıyoruz. Şehir Tiyatrosu’nu hayata geçiriyoruz. İzmir’i Kültür ve Sanat Kenti yapıyoruz”dedi.

REFAHI BÜYÜTECEĞİZ

Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer; sunumunda “demokrasi ve hukuk zemininde adım atıp, İzmir bağlamında kader birliği yaparak teknolojiyle, tarımla, turizmle refahı büyüteceğiz. Haksızlıkla, hukuksuzlukla, adaletsizlikle mücadeleyi sürdüreceğiz” şeklinde konuştu.

BARIŞ İÇİNDE AŞKLA BİRARADA

Başkan Soyer’in sunumunda “birlikte yaşam, birlikte İzmir olmak, barış, aşk, demokrasi, hukuk, eşitlik, kader birliği, kültür-sanat, cinsiyet eşitliği, kırsal kalkınma, Dünya Kenti İzmir” kullandığı “anahtar” sözcüklerdi.

CHP’DEN, KAMUOYUNDAN GÜÇLÜ DESTEK

Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in “550 günde yaptıklarını, projelerini, hayallerini paylaştığı” sunumunda CHP; Genel Başkan Yardımcısı, Milletvekilleri, Parti Meclis Üyeleri, İl Başkanı, İlçe Belediye  ve Örgüt Başkanları düzeyinde yoğun bir katılımla Başkan Tunç Soyer’e “güçlü” bir destek verdi.

Öte yandan; İYİ Parti ve Saadet Partisi İl Başkanı düzeyinde, sivil toplum örgütleri ve meslek örgütlerinin yöneticileri, üniversitelerin rektörleri de Başkan Soyer’in sunumuna katılarak destek verdiler.

Sonuç olarak: Başkan Tunç Soyer’in “yaptıklarım, yapacaklarım ve hayallerim” şeklinde özetlenebilecek sunumunda oluşan tablo; “demokratik, katılımcı, çoğulcu, halk için halkla beraber belediye yönetimi, barış, dayanışma, sevgi ve kader birliği içinde geleceği kucaklama” tablosuydu. Ayrıca; kalkınmış, eşitlikçi refahı adil paylaşan, prestijli dünya kültür ve sanat kenti İzmir hayali.

Ege Postası köşe yazısı link
https://www.egepostasi.com/yazar/baskan-soyer-in-hedefi-izmir-i-dunya-kenti-yapmak-/113007